سخنگوی وزارت امورخارجه، گفت: نگاه ما در مناسبات با همسایگان تلاش برای ساختن فضایی مثبت و سازنده و تاکید بر مسائل مشترک و دوستانه است و طرح این قبیل موضوعها در بیانیههای یکجانبه به هیچوجه قابلقبول نیست.
میدان گازی الدره(آرش) به طور کامل در مناطق دریایی کویت قرار دارد و این میدان ثروتی مشترک تنها میان عربستان و کویت است و ادعای وجود حقوق برای طرف دیگر را رد می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه همواره بر سیاست ثابت خود بر توسعه مناسبات با همسایگان تأکید داریم، افزود: اینکه مسائل فنی و تخصصی به صحنه رسانهای کشیده شود، نتیجهای جز پیچیده شدن نخواهد داشت.
یک کارشناس ارشد انرژی در مورد ادعای دو کشور کویت و عربستان مبنی بر اینکه میدان گازی آرش صرفا متعلق به این دو کشور است ،هشدار داد و گفت: قطع یقین ما در میدان گازی و نفتی آرش سهم داریم باید سفت و سخت این موضوع را پیگیر باشیم چون اگر ما به این ادعا آنها گردن بگذاریم، امکان دارد بقیه میادین مثل سروش و ابوذر را از دست بدهیم، خطر جدی وجود دارد فقط بحث میدان ...
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ادعای شورای همکاری خلیجفارس در باره میدان آرش گفت: بیانیه برخی کشورهایی که در حاشیه جنوبی خلیجفارس قرار دارند سندیت ندارد و در هیچ موضوعی تمامکننده نیست.
متأسفم که یک نفر از کمیسیون انرژی گفته ذخایرمان آنقدر زیاد نیست که در مورد آن بحث کنیم. ۴۰درصد این ذخایر در آبهای ایران قرار دارد؛ چه یک مترمکعب چه یک میلیارد مترمکعب! به هر حال در آب و خاک ما قرار دارد و کسی نباید به آن چشم داشته باشد.
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی، گفت: میدان آرش، هنوز مورد استخراج و بهره برداری قرار نگرفته و صرفا در مرحله اکتشاف است و هنوز لرزه نگاری نشده است که بتوان گفت که چه کشوری در آن سهم دارد.
میدان «الدوره» که ایران آن را میدان گازی «آرش» نام نهاد در جنوب غربی جزیره خارک و در جنوب میدان نفتی ابوذر (اردشیر سابق) و در آبهای مرزی ایران با منطقه بیطرف بین عربستان و کویت قرار دارد.
سران شورای همکاری خلیج فارس در نشست امروز در بیانیهای مدعی شدند که میدان گازی الدره (آرش) به صورت کامل در آبهای سرزمینی کویت قرار دارد و مالکیت این منابع طبیعی به صورت مشترک تنها برای عربستان و کویت است و آنها حق بهره برداری کامل از منابع آن را دارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزارت نفت در تلاش است با از سرگیری روابط با عربستان و مذاکرات مشترک با ریاض و صنعا، اختلافات در پرونده میدان نفتی - گازی آرش را بهصورتی مسالمتآمیز رفع کند.
سفیر روسیه در کویت گفت: بحران میدان گازی الدره(آرش) بین ایران از یک طرف و کویت و عربستان از طرف دیگر اهمیت بسیار زیادی دارد و از مسائل اساسی در منطقه است.
مشاور ارشد وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه مرزهای ایران و عربستان در خلیج فارس مشخص است، گفت: مساله میدان نفتی آرش را میتوانیم با کویت براساس تصمیمات بینالمللی حل و فصل کنیم.
اگر ما سهمی در این میدان گازی داریم، باید در سالهای گذشته نشستهای مشترک بزرگ و اثرمندی با طرفین مناقشه برگزار و حد و حدود سهم هر یک در میدان گازی آرش مشخص میشد. متاسفانه این اتفاق رقم نخورده است. البته بخشی از این نادیده انگاری منتج از مشکلاتی بوده که ما با کشورهای اطراف داشتیم. به خصوص مناقشه ما با کشور عربستان، در به تاخیر افتادن حل اختلافات ...
درحالی که ۲۲ سال است ایران فعالیتهای توسعهای در میدان مشترک آرش را متوقف کرده است، کویتیها در اظهاراتی عجیب، از اساس سهمی برای ایران در این میدان مشترک قائل نشدند و در تلاشاند با عربستان منابع گازی این میدان را برداشت کنند.